Auto- en Motorrijschool
RON ACHTERBERG
Piccolopad 34
3822 CR Amersfoort
Tel: 033-4555769
Mob: 06-54675598Motorrijles

Motorrijden is iets aparts. Je hoort het iedereen om je heen zeggen. Het is ook leuk om te doen, lekker toeren als het mooi weer is of gebruik maken van de motor als je naar je werk moet om zo de files te ontwijken! Kortom, je motorrijbewijs in bezit hebben kent een hoop leuke voordelen.

Vereisten voordat je gaat beginnen

We wijzen je er graag op dat je voor het volgen van de motorrijlessen in het bezit moet zijn van een theoriecertificaat, tenzij je al beschikt over een rijbewijs B (normaal autorijbewijs).

Kleding eisen zijn:

  • Helm: goedgekeurd, licht van kleur of voorzien is van reflecterende kenmerken;
  • Oogbescherming: helmvizier, motorbril of zonnebril;
  • Schoeisel: hoge schoenen of laarzen die de enkel bedekken;
  • Handschoenen of wanten die de hand en het polsgewricht zoveel mogelijk bedekken;
  • Kleding: broek moet de benen bedekken en de jas het hele lichaam en de armen. Broek en jas mogen één geheel vormen.

Voor alle kleding geldt dat je bij voorkeur kleding draagt die speciaal bedoeld is voor het motorrijden. De kleding moet stevig genoeg zijn om je te beschermen tijdens een val, of bij het aanraken van een hete uitlaat. Denk aan opvallende kleuren en reflecterende eigenschappen. Denk ook aan de bescherming tegen weersomstandigheden.

Mocht je kleding gaan kopen, laat je goed adviseren door een specialist in de motorspeciaalzaak, of win eerst informatie in bij je rij-instructeur.

Ron Achterberg is een zeer ervaren en gedreven motorrijder met liefde en passie voor alles wat met motorrijden te maken heeft. Hij heeft de gave om deze liefde en passie tijdens de motorrijlessen op zijn leerlingen over te brengen.

Veiligheid staat bij ons bovenaan, daarom is beschermende motorkleding verplicht, ongeacht de weersomstandigheden, en wordt er tijdens de motorrijles altijd aan één leerling, dus individueel les gegeven waardoor je als leerling bij ons de volle 100 procent aandacht krijgt. Je kunt kiezen tussen de lichte categorie Honda CB 250 en zware categorie Honda CB 500. Tijdens de motorrijles krijg je de instructies zoveel mogelijk vanaf de motor.

Locaties van de motorrijlessen en de examens

Rijschool Ron Achterberg geeft motorrijlessen in Amersfoort en omgeving. In het begin van de motoropleiding leer je op een groot terrein op een veilige manier de motorfiets onder controle te krijgen door het oefenen van de bijzondere verrichtingen. Bij voldoende beheersing van de motorfiets ga je zelfstandig de weg op. Na de bijzondere verrichtingen volgt het examen AVB (voertuigbeheersing) dat wordt afgenomen in Utrecht of Garderen. Na het examen AVB werk je toe naar het volgende examen AVD (verkeersdeelneming) wat wordt afgenomen bij het CBR in Leusden.

De motorrijlessen voor het examen voertuigbeheersing worden zoveel mogelijk gegeven in de avonduren of op zaterdag dit in verband met de benodigde ruimte. De overige motorrijlessen worden gegeven op het moment dat het jou uitkomt.

Ben je geïnteresseerd in het volgen van motorrijlessen bij Auto- en Motorrijschool Ron Achterberg ? Vraag dan via het contactformulier   meer informatie aan. We bellen of mailen je dan zo spoedig mogelijk terug.